Bolagsbildarna i Jönköping AB

Narvavägen 29

554 48 Jönköping


Org.nr: 556365-3996

Bankgiro: 5856-2216

Varför aktiebolag

Aktiebolag som bolagsform har många fördelar


Varför Aktiebolag?

  • Skatten blir nästan alltid lägre för den som driver sin verksamhet i aktiebolag jämfört med enskild firma eller handelsbolag. Ägaren till ett aktiebolag kan plocka ut en viss utdelning årligen till en så låg skattesats som 20%.
  • Det personliga ansvaret för ägaren till ett aktiebolag är begränsat. I princip är det kapital man riskerar att förlora begränsat till aktiekapitalet, vanligen 50- eller 100 000 kr. I en enskild firma eller handelsbolag riskerar man hela sin personliga förmögenhet.
  • Det är lättare att ha överblick över den personliga ekonomin då aktiebolagets tillgångar hålls helt avskilda från privata tillgångar.
  • Kunskapen om aktiebolag är ofta större hos banker, myndigheter och affärskontakter, vilket underlättar om man vill söka lån etc.


Varför köpa färdigt AB?

De största fördelarna med att köpa ett färdigt aktiebolag är framförallt tidsbesparingen och att slippa allt pappersarbete och kontakter med Bolagsverket. När ni beställer ett bolag av oss kan ni i princip sätta igång direkt (läs mer under fliken ”Så går det till”). Våra bolag ligger klara ”på hyllan”, s.k. lagerbolag, med antingen 50000 eller 100000 kr i aktiekapital. Så fort ni betalt in aktiekapitalet till oss får ni en s.k generalfullmakt och kan sätta igång. Vi sköter all kontakt med Bolagsverket och ser till att en ny styrelse registreras i ert bolag (enligt era önskemål) och att ert bolag får ett nytt namn m.m. Ni kan lugnt låta oss sköta det jobbet, medan ni koncentrerar er på att komma igång med verksamheten. 

Kontakt


Bolagsbildarna i Jönköping AB

Narvavägen 29

554 48 Jönköping

E-post: kontakt@bolagsbildarna.com
© Bolagsbildarna i Jönköping AB